Dag van de Korte Film
De kortste dag is de dag van de korte film

Informatie

 
 

De kortste dag van het jaar is de dag van de korte film

Op 21 december 2017 organiseren EYE, IFFR (International Film Festival Rotterdam) en Go Short (International Short Film Festival Nijmegen) voor de vijfde keer de Dag van de Korte Film op de kortste dag van het jaar - dit keer ook in samenwerking met NFF (Nederlands Film Festival). Vanaf deze dag staat de spotlight een week lang op de korte film en vertonen verschillende filmtheaters door het hele land een speciaal samengesteld programma.

De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Veel aanstormend talent zie je als eerste aan het werk in een korte film. Toch krijgt het minder bekende broertje van de speelfilm nog te weinig aandacht. Daarom worden de spotlights op de kortste dag van het jaar op de korte film gezet.

EYE, IFFR, Go Short en NFF presenteren een programma met korte films van Nederlands talent die momenteel internationaal veel waardering krijgen. In het programma zit onder meer Lejla, vertoond op Cannes Film Festival 2017, Grijs is ook een kleur, de winnaar van de Studenten Oscars 2017, en Weeën, die genomineerd werd voor een Gouden Kalf.

Naast het programma van Nederlandse korte films is er ook een speciaal programma voor kinderen vanaf vier jaar. Hiervoor zijn korte animatiefilms uit heel Europa geselecteerd. Dat de animatiefilm ook in Europa nog springlevend is, blijkt uit deze sprankelende films. De films hebben geen dialoog of ondertiteling en zijn daardoor goed te begrijpen voor kinderen van alle leeftijden. Ook leuk voor volwassenen!